Falla del Poble d´Alboraya

FENT FESTA DES DE 1974

COL·LABORA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA I AJUNTAMENT D'ALBORAIA

Falla beneficiària de la subvenció atorgada per l'excel·lentíssima Diputació de València 2022


La Falla del Poble du la tradició fallera en el poble d'Alboraia des de fa més de 47 anys, plantant monuments grans i infantils amb molts premis. El seu valor principal són les persones, grans i xiquets treballen junts per fer festa i activitats durant tot l'any i que culminen cada exercici el dia 19 de març amb la Cremà dels monuments.

TRADICIÓ

La nostra associació fomenta els actes tradicionals de la nostra festa (passacarrers, ofrena de flors, passa de la verge, ...) així com el ball de la dansà, que els més menuts i també els majors poden gaudir en la setmana fallera.

TEATRE

El nostre grup de teatre "El Bengaler", de gran renom als teatres valencians, està format per fallers de la nostra associació i que ens fan gaudir any rere any amb excepcionals representacions.

MÚSICA

La música es troba a cada cantó del nostre Casal faller. És aquesta un símbol ben arrelat a la nostra terra, i com no, a la nostra Falla. Cada Acte i cada activitat omple de música el nostre veïnat. A més a més, comptem amb un gran grup de playbacks que fan gaudir als fallers cada mes de març i a tot el Poble a les Festes Patronals de juliol.

FOC

Que seria de les Falles sense el foc? És el símbol que representa el final de la nostra festa. Els monuments es rendeixen al foc cada 19 de març i de les cendres naix un nou exercici faller. A la nostra Falla, cremar els monuments encara resulta més dur, donat que són molts els premis que ens han atorgat, com a millor Falla del nostre poble des de la Junta Local Fallera. 

PÓLVORA

Des dels més menuts, fins als més grans, els nostres fallers reconeixen la dolça aroma de la pólvora com a senyal que s'acosten les festes falleres. Mascletades, Despertades i Castells són part important de la nostra festa. Però que seria dels desdejunis de xocolata amb bunyols sense l'olor de la pólvora pels fallers que fem la Despertà?